Min frokost

Gør hele familien sund – 8 gode råd

Nøglen til succes er samarbejde. Har du familie og børn så gør det til et familieprojekt at blive stærkere og sundere sammen.

20150506_150906

Her er 8 gode råd:

  • Drop fitness centeret et par dage om ugen og smut ud i naturen i stedet for. Rundt om i landet er der efterhånden etableret mange udendørs “trænings” baner. Og ellers find nogle bakker/trapper og se hvem der kan komme først op og flest gange. Ned på jorden og lav planken. Sjip mens i der løbes. Al motion kan nemt krydres med lidt sjov.
  • Er der mulighed for det så tag børnene og manden med i fitness centeret. Lær børnene om kropsvægt og fordelene ved kun at bruge den. Lad dem hive sig op i armene, lave mavebøjninger hvor de svinger benene op, hold balancen på en bold eller sjip derudaf.
  • Bestil aktiv ferie i stedet for suppe steg og is. Sørg for der er tennis på hotellet eller en stor pool hvor der er mulighed for banesvømning. Måske er der bjerge i nærheden. Eller snup skituren i år og bliv hjemme og nyd den danske sommer.
  • Gør ting til en konkurrence. Glem alt om at det vigtigste er at være med. Børn kan godt lide at konkurrere (og voksne) så hvis de er under 12 år lav konkurrencer om hvem der kan lave flest armbøjninger, kropshævninger og hvis der er over 12 år lav konkurrencer med hvem der kan lave flest gentagelser med 80% af max, så det er tilpasset den enkelte og fair for alle.
  • Skiftes til at bestemme aktivitet. Lav en ugentlig aktivitetsdag hvor det skal være motion. Måske vil den ene bare løbe en tur, far i fitness center, mor ud og powerwalke og den sidste lege dåseskjul. Lad en ny bestemme hver gang.
  • Støv wii’en af og kom i gang med just dance eller nogle af de andre aktive spil.
  • Få en hund 🙂

 

Tit er det faktisk ikke børnene der ikke gider være aktive men de voksne der bruger dem som undskyldning.

MEN vi har ikke tid mellem madlavning og lektier og tv.

– så er mit noget simple forslag at lave mad til flere dage ad gangen og så udnytte de dage hvor maden kun skal varmes.

 

Sæt i gang!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min frokost